Rengöring av din ugn

Rengör ugnen utan kemikalier och utan att skrubba!

Lika roligt som det är att laga mat, baka och steka i ugnen, desto mer irriterande är det att ta bort de inbrända matresterna. Detta innebär ofta tråkig skrubbning, vilket kan orsaka permanenta repor i den inre plåten och på bakplåten. Dessutom bränner även ljusa fläckar sig in i ugnsytorna på grund av värmen och lämnar fula fläckar som är svåra att ta bort. I många fall sitter viss envis smuts kvar i materialet trots intensiv rengöring.

Många guider på Internet erbjuder rengöringstips av ugnen med olika hushållsprodukter och kemiska rengöringsmedel. Vissa använder gammal hederlig såpa, andra föredrar att använda ett extra medel som följer med borsten. De som är hängivna Zero Waste föredrar att använda vinäger och bakpulver för att rengöra sina ugnar. Men ugnen blir aldrig ren. Mycket envisa fläckar sitter oftast kvar, trots ansträngningen. Att ta bort resterna av kemiska ugnsrengöringsmedel utan att lämna några spår är också tråkigt. Du kommer att märka detta när du använder ugnen igen första gången efter rengöring. Kemiska rengöringsmedel lämnar ofta spår efter sig, vilket i sin tur leder till obehaglig lukt och ibland giftiga ångor!

Rengör ugnen med en torr ångrengörare

Den torra ångrengöraren från Thermostar kan även hjälpa till med detta. Ångan från hett vatten löser upp alla inbrända fläckar i ugnen. Använd den runda nylonborsten med rostfri stålull för detta. Även inbränt fett och skorpor i botten, sido- och bakre väggen kan enkelt tas bort med bara vatten. För att göra detta, rör borsten långsamt upp och ner, med bara ett litet tryck på målområdet, tills fläcken har lösts upp av de höga temperaturerna från den torra ångrengöraren. Torka sedan bort det lossnade smutset med en torr mikrofiberduk. Fördel: förutom att spara tid, rengörs din kraftigt smutsiga ugn snabbt och effektivt – utan kemikalier.

Användbara tips om kökstädning finner du här!

Läs mer!

Till tillbehören

Applikationsvideo

Renhet under hela livet!