Växtskötsel

Växter och blommor renar inte bara luften utan tar också med en bit natur in i den allra minsta lägenheten. För att kunna njuta av dessa levande dekorationer under lång tid behöver de också rätt vård. 

Damma av gröna blad

Regelbunden rengöring från damm är ett av de viktigaste skötseltipsen. Dammning gör dem inte bara vackrare till utseendet, det främjar även växternas vitalitet. Dammskiktet minskar fotosyntesen avsevärt och försvagar därmed hela växten. Inomhusväxter måste stå utan naturligt regn, som i naturen helt enkelt tvättar bort smutsen. Så du måste göra det själv och rengöra bladen ordentligt och regelbundet.

Speciellt storabladiga växter kan enkelt dammas. Använd antingen mikrofiberduk eller en ångrengörare med ånglansen. Du bör dock vara extra försiktig när du gör detta för att inte skada de enskilda bladen. Speciellt vid användningen av den torra ångrengöraren bör ett större avstånd från ytan hållas på grund av de höga temperaturerna.

Återfukta växterna

Växter bidrar själva till en ökad luftfuktighet och säkerställer därmed ett trevligt inomhusklimat. Men de behöver även rätt luftfuktighet för att trivas. För att stödja detta kan du ånga dina växter regelbundet med den torra ångrengöraren. För att göra detta, använd Thermostar-enheten utan tillbehör och fukta bladen. Det atomiserade vattnet är en verklig välsignelse för växten. Denna vård är särskilt viktig på vintern när värmeluften är torr, eller på sommaren.

Tips: behandla dina växter med en uppfriskande dusch med en sprutning då och då.

Korrekt extra vård 

Om du redan är där kan du även genomföra en fullständig vårdsåtgärd. Detta inkluderar borttagning av uttorkade blommor och blad, en nödvändig trimning eller tillsats av gödningsmedel. Växterna kan även kontrolleras med avseende på skadedjur. Blomkrukan bör också rengöras vid denna tidpunkt. Du bör även omplacera växterna ibland och förse dem med ny, frisk jord.

Damma av hela huset med ånga – läs mer här

Läs mer!

Till tillbehören

Applikationsvideo

Renhet under hela livet!