Uteplatsen

Vårfeber i trädgården och på balkongen

Våren är rätt tid att förbereda uteplatser för den kommande sommarsäsongen. Med de första solstrålarna växer önskan att göra allt redo utomhus så att du kan sitta ute igen. Så: rengör, snygga till, organisera och njut!

Rengör terrassen och balkongen 

Uteplatser förlorar ofta sin skönhet på grund av vädret. Lösa föremål sprider ut sig och smuts lagras. En grundlig rengöring är därför viktig.

Använd den triangulära borsten samt den rektangulära borsten för rengöring av terrassplattor och balkonggolv på stor yta. Eftersom borsten, som styrs med tryck och het ånga över plattorna, kan till och med envis smuts tas bort från golvet. Ånglansen kan användas för att avlägsna grovt smuts som, bland annat, har funnits i springorna. Med känsliga material så som trä bör du dock fortgå med lämplig försiktighet.

Även storskalig smuts på grova stenplattor kan enkelt avlägsnas med den heta ångan, och allt detta utan att skrubba. Dessutom garanterar detta fläckfri renhet på ett helt miljövänligt sätt. Eftersom: kemiska medel för rengöring av terrassplattor och gångbanor innehåller vanligtvis giftiga ämnen som kan sjunka in i marken och förorena grundvattnet.

Dessutom är den torra ångrengöraren perfekt för att ta bort ogräs mellan de belagda områdena utan kemiska ogräsdödare. Placera ånglansen (LÄNK) mycket nära plantan och ånga helt enkelt bort den. Tack vare de höga temperaturerna vissnar den omedelbart och du kan enkelt själv ta bort resterna.

Rengör markiser och solskydd

Solskyddssystem för utomhusbruk så som markiser, rullgardiner, yttre persienner och solseglar är mer eller mindre ständigt utsatta för väder och smuts. Med tiden bildas en hinna av smuts på ytorna som permanent kan brännas in på grund av UV-strålning. Det är därför det är viktigt att regelbundet rengöra och underhålla ditt solskydd för att förlänga dess livslängd.

Generellt: för svårhanterlig smuts, använd den triangulära borsten och den rektangulära borsten. Dessa bör dock alltid användas i kombination med en ångpolerare och mikrofiberduk. Envisa fläckar från till exempel fågenspillning eller grönmögel – oavsett textilier – kan alltid behandlas med ånglansen.

Du kan hitta fler tips om rengöring av rullgardiner och persienner i den här artikeln!

Påbörja den nya säsongen med rena trädgårdsmöbler

När man möter möblerna förbises det ofta att de inte är helt rena, gångjärnen är svåra att komma åt eller så har färgen tagit skada. En grundlig rengöring på vårkanten rekommenderas därför. Rengöring och skötsel av möblerna måste utföras enligt respektive material. 

De bästa tipsen för effektiv rengöring av trädgårdsmöbler finns i den här artikeln!

Rengör din grill med hjälp av ånga

Oavsett vilken typ av grill du har, ska grillgallret rengöras efter varje användning. Ju längre det läckta fettet sitter kvar på gallret, desto mer kan det klibba sig och desto svårare blir det att ta bort det sen.

Rengör din grill naturligt med ånga och utan speciella rengöringsmedel: för att ta bort brända fettrester, använd en rostfri stålborste eller en rostfri stålspatel. Resultatet: en hygieniskt ren grill utan krångel och kemiska rester. 

Läs mer!

Till tillbehören

Enkel poolrengöring med den torra ångrengöraren 

Utomhuspooler går i ide under de kallare månaderna. För att den nya badsäsongen ska börja i tid behöver den vintertrötta poolen ett ordentligt kosmetiskt program i förväg. Filtreringssystemet bör också rengöras regelbundet så att du kan njuta av svalkande vatten under lång tid medan vattnet i poolen förblir rent.

Med den torra ångrengöraren från Thermostar är ett korrekt poolunderhåll mycket enkelt: den tar bort smuts mycket lättare än en trasa och med mycket mindre ansträngning. För större områden, använd den triangulära borsten eller den rektangulära borsten. Ånglansen hjälper till i små springor eller sprickor. Med dessa fästen tas smuts bort på några få sekunder. Även grov smuts så som alger, mossor och klorrester är rena barnleken för den torra ångrengöraren. 

Renhet under hela livet!