Trädgårdsmöbler, plast och rotting

Om du lämnar dina möbler i trädgården, på terrassen eller på balkongen under lång tid kommer du säkert att märka att de blir smutsiga med tiden. Så det är inte ovanligt att insekter, smuts eller mossa sätter sig på möblerna. För att få bort envis smuts och för att ge dina trädgårdsmöbler ny glans, är den torra ångrengöraren från Thermostar den perfekta lösningen. Den erbjuder absolut renhet och är helt miljövänlig. 

Rengör enkelt utomhusmöbler

För få trädgårdsmöbler, oavsett om de är gjorda av plast, trä eller metall, att glänsa igen, finns det många olika tips och råd på Internet. Dessa tipsar bland annat om att använd hushållsrättsmedel eller aggressiva, kemiska rengöringsmedel, som förmodligen lovar en oklanderlig rengöring. Även om vissa av dessa produkter faktiskt fungerar, tar sådana rengöringsmetoder ofta mycket mer tid och ansträngning. Dessutom kan dessa irriterande rengöringsmedel lämna små repor på ytorna. Med en torr ångrengörare kan hela processen begränsas till bara en enhet. Förutom att spara tid, frigörs även trädgårdsmöblerna snabbt och effektivt från smuts – utan kemikalier.

Rengör och underhåll trädgårdsmöbler i plast

Till skillnad från andra material är plast lätt att ta hand om. Men säten, armstöd och ryggstöd i plast är till exempel mycket mottagliga för missfärgningar. Vita trädgårdsmöbler ser ofta inte attraktiva ut särskilt länge efter en trädgårdssäsong med intensiv användning. Den utmattande gnuggandet med en rengöringsduk gör ofta inte mycket och användningen av kemiska rengöringsmedel är inte helt ofarlig. En torr ångrengörare är den ideala alternativa lösningen: å ena sidan fräschar den utan problem upp missfärgade plastmöbler, å andra sidan dödas upp till 99% av de bakterier som fastat – och det enbart med vattenkraft.

Tips: för trädgårdsmöbler av plast, placera en mikrofiberduk mellan borsten och ytan som ska rengöras så den inte skadas.

Rengöring och skötsel av korgmöbler av rotting

Rottingmöbler behöver också regelbundet underhåll och rengöring. En mindre utmaning för regelbunden rengöring är den typiska nätytan. Damm, pollen, grovt smuts eller spindelnät kan samlas i det fina nätet. Med ånglansen från den torra ångrengöraren kan du rengöra dessa små springor på ett kick – utan ansträngning och kemikalier. 

Se till när du rengör trädgårdsmöbler av trä

Inte alla material har samma egenskaper och därmed samma behov när det gäller korrekt skötsel. I synnerhet är trämöbler ett av de mindre väderbeständiga materialen då de snabbt kan spricka och förgrovas. För att möblerna ska se nya ut och hålla i många år, rekommenderas en försiktig rengöring: om den torra ångarengöraren används fel kan träet svälla upp och bli oattraktivt. Ångan kan därför regleras i enlighet med detta så att virket inte tar skada. 

Gör enkelt din terrass redo för våren!

Läs mer!

Till tillbehören

För att uppnå bästa rengöringsresultat har vi sammanfattat de bästa tipsen här:

  • Kontrollera materialet för värmebeständighet (särskilt trä).
  • Börja med ett lågt ångtryck och öka sedan.
  • Använd de stora triangulära borstarna för lätt smuts.
  • Du kan enkelt ta bort envisa fläckar med den lilla triangulära borsten.
  • Vid behov kan du torka av ytan med en torr trasa efter användning.

Applikationsvideo

Renhet under hela livet!