Tina och avisa frysen

I synnerhet äldre kylskåp, frysar eller kyl- och frysskåp lider av att det bildas ett tjockt islager på sidoväggarna, som också kan spilla över på livsmedlen (frysskada). Detta beror främst på fukten som bildas inuti enheterna på grund av den kalla luften. Detta kan leda till att dörrar eller lådor inte längre öppnas eller stängs ordentligt. Även moderna enheter med en automatisk avfrostningsfunktion eller frostfri teknik utvecklar ett tunt islager över tiden. En annan nackdel: elförbrukningen ökar avsevärt som ett resultat. Regelbunden tining och avfrostning förlänger dock livslängden på din frys, din kylbox eller ditt kylskåp. 

Med torrångaren kan du ånga bort isen på nolltid — och den perfekta rengöringen och desinfektionen görs samtidigt.

Förvara frysta livsmedel svalt

Medan frysen avfrostas måste de frysta livsmedlen förvaras på en sval plats för att förhindra att den förstörs. Den bästa tidpunkten att göra detta är på vintern eller tidigt på våren när temperaturen ute är kall. Livsmedlen kan sedan lagras tillfälligt på balkongen eller terrassen. Ett annat alternativ är att tillfälligt förvara de lättfördärvliga livsmedlen i en kylbox eller korg med ispaket. 

Tina frysen snabbt med en torrångare

Kylskåp som frysar, frysar eller frysfacket i kylen bör rengöras och avfrostas regelbundet — minst en gång om året. 

De bästa tipsen för köksrengöringen följer här.

Läs mer!

Till tillbehören

Så här rengör du och avisar din enhet steg för steg med torrångaren från Thermostar och smälta isen:

  • Stäng av frysen eller dra ut kontakten ur uttaget
  • Sedan tas alla frysta livsmedel ut ur kylen, frysfacket, frysboxen eller liknande och placeras i kylan.
  • Ta bort lådorna eller alla rörliga delar och låt dörren vara öppen, eftersom det påskyndar avfrostningen av frysen.
  • Placera sedan noga absorberande trasor eller handdukar under enheten för att fånga upp smält vatten så att det inte sker en översvämning.
  • Sätt ångspatelnånglansen och för den med maximal ånga försiktigt över den frysta ytan hos frysfacket. Den heta ångan tar bort islagren från väggar, tak och botten på mycket kort tid — helt utan stress eller stora ansträngningar.
  • Dessutom rengör du din kylenhet hygieniskt och utan kemiska hjälpmedel.
  • Innan du åter slår på den avfrostade frysen, torka den med en mikrofiberduk, annars kommer nästa isbildning snabbt tillbaka.
  • Vänta innan du fyller på livsmedlen tills enheten har nått rätt temperatur igen.

Applikationsvideo

Renhet under hela livet!