Rengör fönsterramar

Fönsterramen får inte glömmas bort vid rengöringen av fönstret. För, precis som rutan, utsätts de för olika miljöpåverkan. Där kan bildas envis smuts, särskilt i ramen. Dessutom kan rost lätt utvecklas eftersom näringsämnena ger ideala förutsättningar för detta. Kemiska rengöringsmedel eller blekmedel som innehåller klor kan attackera de känsliga tätningarna i fönstren och gör ytorna porösa. Med den torra ångrengöraren från Thermostar kan du ta bort envis smuts snabbt och enkelt utan speciella rengöringsmedel.

Alla ramar ser inte likadana ut

Fönsterramar av olika material har olika egenskaper: behandlat trä är smutsavvisande. Plastfönster är å andra sidan relativt enkla att ta hand om, men blir gula med tiden. Även om aluminium är robust kan det lätt få oönskade repor om det rengörs felaktigt. Regelbunden vård och rätt tillbehör tar permanent bort envisa fläckar. Thermostar-enheten erbjuder det rätta tillbehöret för alla material och endast genom vattenkraft.

Vita fönsterramar i vit plast blir särskilt mer smutsiga än träfönster och måste därför rengöras oftare. De drar magiskt till sig damm och blir statiskt laddade. Detta gör att envis smuts håller sig fast vid fönsterramen. Efter behandlingen är de gulnade fönsterramarna vita och rena igen.

Rengör fönsterramarna med den torra ångrengöraren från Thermostar

Ånglansen är det ideala verktyget för att säkerställa renheten även i de minsta hörn och vinklar i fönsterramen med den heta torra ångan. Om du har lossat på det något tåliga smutset i ramen kan du sedan helt enkelt bara torka av det. Använd bara en torr mikrofiberduk. Till och med smuts som har letat ned sig i springorna kan rengöras med het ånga nästan helt obesvärat och utan att behöva gnuggas.

Var försiktig med träramar! Använd endast lite ånga (fukt) och håll spetsen av ånglansen på ett större avstånd från virket för att inte skada materialet.

Låt dina fönster skina igen! Här hittar du de bästa tipsen och tricksen.

Läs mer!

Till tillbehören

Applikationsvideo

Renhet under hela livet!